Egbert Lachaert verdedigt Gwendolyn Rutten: "Kijk eens wat Tom Van Grieken uitgeeft"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft gereageerd op de commotie rond zijn partij en Sihame El Kaouakibi. Die kwam eerst in opspraak wegens onderzoeken naar haar vzw. Vervolgens bleek ze meer dan 50.000 euro startkapitaal gekregen te hebben om haar politieke carrière te lanceren.

"Ik begrijp de drijfveren. Ik begrijp waarom men die inspanning gedaan heeft voor een kandidaat met een bijzonder kenmerk of een bepaald talent", verdedigde Lachaert de beslissing in 'De Afspraak'.

"Men heeft nu de storm losgelaten op onze partij omwille van het dossier van Let's Go Urban, maar laat ons eerlijk zijn: er zijn tal van partijen die transfers gedaan hebben in het politieke landschap. Er zitten overal witte konijnen."

Tom Van Grieken

"De stilte van andere partijen over het dossier is toch merkwaardig. En de selectieve verontwaardiging ook. Als men mijn voorganger, Gwendolyn Rutten, verwijt 50.000 euro steunbudget te geven aan een nieuwe kandidaat, waarvan zij dacht dat ze iets extra zou brengen, dan moeten we eens zien wat iemand als Tom Van Grieken de laatste drie maanden heeft uitgegeven op sociale media. Dat is een drie- of viervoud daarvan, en óók met belastinggeld. En dan durft hij een filmpje te maken dat een liberale politica een zakkenvuller zou zijn."

"Ik denk dan men intellectueel eerlijker moet zijn. De politiek heeft deze week in het algemeen een belabberd figuur geslagen. Wij als partij gaan daar lessen uit trekken, maar iedereen moet eens voor zijn eigen deur vegen."