Egbert Lachaert weet zeker: "De bevolking gaat dat wel moeten terugbetalen"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert denkt niet dat er nog grote maatregelen genomen kunnen worden om de koopkracht van de mensen te verhogen.

"Er zijn al heel veel maatregelen genomen. Het is allemaal begonnen met onze energiefactuur, die de pan uitswingt. We alle btw-heffingen geminimaliseerd, zoveel als we konden", zei Lachaert in 'Villa Politica'.

"Als je nu nog maatregelen neemt, moet je dat echt doen naar de groepen die het het meest nodig hebben."

"Het heeft bijvoorbeeld ook geen zin om nu nog extra maatregelen te nemen die mensen met een hoger loon, of een iets hoger dan een mediaan loon, nog eens gaan steunen."

"Want die hebben via de index hun loon al significant verhoogd zien worden, in vergelijking met het buitenland."

"Als je iets doet, moet je het doen voor de mensen die net boven het sociaal tarief zitten en een beetje tussen de mazen van het net vallen."

"Maar laat ons daar ook niet met cheques blijven gooien die honderden miljoenen kosten. Want op het einde van de rit gaat de bevolking dat wel moeten terugbetalen op één of andere manier."

"Dus ik denk dat je fijnmazig nog iets kan doen, maar laat ons nu toch niet meer met grote cheques van miljarden gaan zwaaien. Want dat gaan gewone mensen, gewone ondernemingen, al wie onze economie rechthoudt, betalen."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24