Francken haalt vlijmscherp uit naar De Croo, Dedecker doet er nog schepje bovenop

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken heeft op sociale media uitgehaald naar premier Alexander De Croo. Ook Jean-Marie Dedecker deed zijn duit in het zakje.

De Croo (Open Vld) liet onlangs een paginagrote politieke advertentie afdrukken in alle Vlaamse kranten. Daarin verontschuldigde hij zich voor de huidige gang van zaken in de politiek.

Theo Francken (N-VA) gaf er zijn ongezouten mening over op X: "Eerst de verkiezingen zwaar verliezen (de grootste Vlaamse en rechtse uitslag ooit), vervolgens de twee grootste partijen van het land buitenspel zetten en dan als zelfverklaarde 'dweil' het premierschap opeisen."

"Dan een linkse, Belgicistische regering 'van de laatste kans' maken, om dat compleet te zien mislukken, tot slot een briefje aan alle Belgen schrijven en pleiten voor meer politieke samenwerking en in dezelfde brief twee keer uithalen naar de grootste politieke partijen."

"Niemand gelooft u nog, premier. Uw partij is kapot geregeerd, uw regering is kapot bestuurd. Doe zoals uw inspiratiebron Mark Rutte, dien uw ontslag in bij de koning en schrijf nieuwe verkiezingen uit. De Vlamingen danken u."

Ook Jean-Marie Dedecker reageerde: "Een zielige boetebrief van 'Alexander' als ultieme bekentenis van radeloosheid en onbekwaamheid. De C4 van een zelfverklaarde politieke dweil."