Frank Vandenbroucke moet ferme kritiek slikken: "Hij zaait paniek"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Pierre-Yves Jeholet, minister-president van de Franse gemeenschap, heeft zich bijzonder kritisch uitgelaten aan het adres van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Die zaait volgens hem te veel paniek.

Frank Vandenbroucke liet afgelopen weekend optekenen dat hij zich ernstig zorgen maakt over de toenemende besmettingen in scholen. Dat had hij beter niet gedaan, vindt Jeholet.

"Hij is alarmerend geweest terwijl er vandaag niets te objectiveren valt. Hij kent de paniek niet die hij zaait bij de mensen in scholen, bij de kinderen en hun ouders. Ik roep op om de kalmte te bewaren en koelbloedig te blijven", zegt Jeholet bij RTL.

In Wallonië volgt men de Vlaamse maatregel van een afkoelingsweek voor de krokusvakantie niet. De minister-president benadrukt dat het sluiten van scholen een allerlaatste redmiddel is.

"Ik roep op tot kalmte, ook van de kant van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Vorige week hebben wij opnieuw met deskundigen gesproken die ons hebben gezegd dat er in dit stadium geen sprake van is strengere maatregelen te nemen ten aanzien van scholen, of het afstandsonderwijs in de week vóór het carnaval te veralgemenen zoals Vlaanderen doet."