Gaat vaccineren in het honderd lopen? "Geen plan van aanpak, wat een chaos"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Björn Rzoska van Groen uit kritiek op de Vlaamse regering, die volgens hem nog geen plan heeft voor de tweede fase van de vaccinatiecampagne.

"Er bestaat geen wonderoplossing om deze pandemie aan te pakken. Het is van belang dat we nu kunnen vaccineren en het belangrijkste lijkt mij dat we kunnen opschalen. Want elk iemand die we kunnen vaccineren, is een potentiële besmetting minder", zei Rzoska op Radio 1.

"Maar waar ik mij zorgen over maak, is dat de Vlaamse regering niet klaar is voor de opschaling. Het is goed nieuws dat Pfizer de vaccins garandeert. Dat betekent dat tegen het einde van de maand de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra gevaccineerd zullen zijn. Maar er komt een heel grote opdracht aan voor daarna."

Wouter Beke en Bart Somers

"Als ik dan dinsdag in het Vlaams parlement zowel minister Bart Somers als minister Wouter Beke bijna hoor improviseren hoe we die tweede vaccinatiegolf gaan aanpakken... Er is geen plan van aanpak. Het boezemt mij weinig vertrouwen in en het komt heel chaotisch over wanneer ministers zeggen dat ze komende week met de burgemeesters zullen vergaderen over hoe ze het gaan aanpakken. De pandemie is ons overkomen, maar van de vaccins wisten we dat ze er zouden komen. Er is maanden tijd geweest."