Geërgerde Alexander De Croo bijt van zich af: "Ik pik dit niet!"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) weerlegt de beschuldigingen van de oppositie op basis van hetgeen Knack publiceerde.

De premier wordt ervan beticht gelogen te hebben over WhatsApp-berichten tussen zijn kabinet en dat van voormalig staatssecretaris Eva De Bleeker.

Knack publiceerde de WhatsApp-berichten, waaruit zou blijken dat de premier de begroting goedkeurde zoals de staatssecretaris die had voorgelegd. Maar er stond een fout in, en het was De Bleeker die ontslag moest nemen.

"Ik pik dit niet. Iemand beschuldigen van liegen in de politiek, dat is niet niets", reageerde premier De Croo tegenover de VRT.

"De zaken die zogezegd naar boven komen, zijn zaken die twee weken geleden met de pers zijn gedeeld. Dit is oud nieuws, dit is zelfs geen nieuws. Ik heb daar in de pers heel duidelijk over gesproken."

"De zogezegde berichten waarvan men spreekt, was de goedkeuring van iets anders. Men trekt hier iets totaal uit de context. Men doet dan stevig aan stemmingmakerij."

"Ik pik dit niet. Een begroting keur je trouwens niet goed via berichten. Wij hebben ook via andere kanalen zeer duidelijk gemaakt dat de voorstelling die het kabinet van de staatssecretaris gemaakt heeft niet overeenstemt met de beslissingen die in het conclaaf besloten zijn."

"Het bericht 'bedankt voor de aanpassingen' ging over een item dat heet 'efficiëntie sociale zekerheid'. Als je dat bekijkt, zie je zeer goed dat het daarover gaat. De opmerkingen over btw hebben we op een andere manier gemaakt. Dit is stemmingmakerij met iets wat er totaal niets mee te maken heeft."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24