Gemengde gevoelens over nieuwe supermarktketen: "Kan me niet schelen, ik kijk naar mijn portemonnee"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

De opening van de eerste winkel van de Russische supermarktketen Mere zorgt voor gemengde gevoelens.

In Opwijk kan je sinds deze week inkopen gaan doen bij deze goedkope Russische supermarkt. Wrang volgens sommigen, gezien de oorlog die Poetin in Oekraïne voert en de sancties die werden opgelegd tegen zijn land.

De vergunning voor de winkel werd vorig jaar gegeven, toen er van een militaire inval in Oekraïne nog geen sprake was. Bur­gemeester Inez De Coninck (N-VA) liet verstaan dat ze de opening wilde tegenhouden, maar dat dit niet meer mogelijk was.

Controle

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) zal alvast inspecteurs naar de winkel sturen om erop toe te zien dat alle regels worden nageleefd en om te controleren of er geen producten worden verkocht die niet ingevoerd mogen worden door de internationale sancties.

"Ik begrijp dat mensen in de war zijn. Aan de ene kant is het aanlokkelijk om in de goedkoopste supermarkt te winkelen, aan de andere kant lijkt de opening van de Russische zaak niet te rijmen met alle sancties die vandaag tegen Rusland lopen", vertelde De Bleeker aan de VRT.

Portemonnee

De Tijd sprak met één van de eerste klanten van de supermarkt. "Het assortiment is niet breed, maar kruiden en wasproducten zijn spotgoedkoop", klinkt het in de krant. Dat het om een Russische winkel gaat, trekt de vrouw zich niet aan. "Dat kan me niet schelen, ik kijk naar mijn portemonnee."

Ontdek nu de gratis app van Redactie24