Gwendolyn Rutten vindt het afschuwelijk: "Staat haaks op wie ik ben en waar ik in geloof"

door: STS
Gwendolyn Rutten
Afbeelding bron: Photonews

Gewezen Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten zegt dat ze het dit jaar niet gemakkelijk heeft gehad; de strenge coronamaatregelen en de vrijheden die we daardoor moesten opgeven, deden pijn aan haar liberale hart.

"Ik moet zeggen dat ik het daar dit jaar écht wel moeilijk mee heb gehad. Voor alle duidelijkheid: ik trek niet in twijfel waar deze strijd over gaat; we moeten het coronavirus verpletteren", zei Rutten op Vlaamsparlement TV.

"Maar de manier waarop het gebeurt, is moeilijk geweest. Precies omdat we zoveel vrijheid hebben moeten opgeven. Het gemak waarmee die vrijheden aan de kant werden gezet, het gebrek aan discussie waarmee dat soms gebeurde. Drones boven je huis, de politie die binnenvalt... daar heb ik het heel moeilijk mee."

"Het is heel verregaand. Het feit dat mijn echtgenoot en zoveel duizenden andere mensen een beroepsverbod hebben gekregen, of dat we 's avonds de deur niet uit mogen na een bepaald uur... Dat zijn dingen die zo haaks staan op wie ik ben en waar ik in geloof, dat je heel veel dingen terug in vraag stelt", aldus Rutten, die pleit voor een coronawet, waaraan maatregelen afgetoetst kunnen worden.