Krijgt ontslagen baas bpost 500.000 euro? "Het is geen gouden handdruk"

door: STS
Jean-Paul Van Avermaet
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Paul Van Avermaet, de voormalige grote baas van bpost die een week geleden ontslagen werd, zou volgens zijn contract recht hebben op een vertrekpremie van 500.000 euro. Volgens bevoegd minister De Sutter is dat voer voor juridische discussie.

Van Avermaet zou recht hebben op dat bedrag indien zijn mandaat voortijdig verbroken zou worden, tenzij het zou gaan om ernstige contractbreuk. "Ik heb dat ook gelezen. Een contract is natuurlijk een contract, dat moet nageleefd worden", zei Petra De Sutter (Groen), minister van Post, op Radio 1.

"De hele discussie zal nu natuurlijk gaan over de voorwaarde waaronder zijn contract beëindigd is. Ik heb begrepen dat daar nu juridische discussie over gevoerd wordt tussen bpost en mijnheer Van Avermaet."

"Daar moeten we ons niet mee bemoeien, we moeten afwachten wat daaruit komt. Als dat eventueel een gerechtelijke uitspraak vergt, dan zullen we dat zien. In elk geval is het niet zo dat mijnheer Van Avermaet met een gouden handdruk - of hoe je het ook noemt - het bedrijf verlaat."