Mahdi zet opvallend wapen in: Facebookcampagne raadt Afghaanse migranten af om naar België te komen

door: LHX
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

De Dienst Vreemdelingenzaken is gestart met een opmerkelijke Facebookcampagne. Het doel? De secundaire migrantenstromen naar België afremmen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi.

In september zijn er meer dan 3000 asielaanvragen gedaan in ons land. Daarvan zijn er 700 van mensen die al in een ander Europees land gepasseerd zijn. 

Voor Sammy Mahdi is dat te veel. "Wie bescherming zoekt en vlucht voor oorlogssituaties moet bescherming kunnen krijgen, maar in Europa kan je niet zomaar overal asiel gaan aanvragen", vindt hij.

De Facebookcampagne, die specifiek wordt verspreid bij Afghanen in andere Europese landen, moet hen dan ook ontmoedigen om óók in België asiel aan te vragen. "Als er al een procedure loopt in het land van aankomst, zal daar ook de procedure afgerond worden", verklaart Mahdi.

Ook maakt de campagne duidelijk dat het geen oplossing is om asiel aan te vragen in een ander land, wanneer je asielaanvraag in het land van aankomst geweigerd is. Daarmee worden er hopelijk een aantal mythes ontkracht die leven onder asielzoekers.