Theo Francken ziet acuut probleem: "Maar ze luisteren nooit en weten het altijd beter"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken (N-VA) heeft in een videoboodschap uitgehaald naar het asiel- en migratiebeleid van de regering.

"Sinds enkele maanden beleven we opnieuw een acute opvang- en asielcrisis in België", zegt Francken.

"Die hebben we onder andere omdat er zoveel mensen die asiel aanvragen in een ander Europees land doorstromen naar België en hier opnieuw asiel aanvragen. Omdat dit natuurlijk het land van melk en honing is, met heel veel sociale uitkeringen."

Sammy Mahdi

"We hebben in het Parlement een wetsvoorstel besproken om dit te stoppen, om die mensen geen opvangrecht meer te geven. Dat werd weggestemd door de meerderheid. Ons voorstel werd weggestemd, terwijl Sammy Mahdi verklaart dat dat is wat moet gebeuren. Onbegrijpelijk."

"Al onze voorstellen om een structureel antwoord te bieden op de opvang- en asielcrisis worden weggestemd. Het Australisch model, de enige echte oplossing voor deze miserie: weggestemd."

"De opvang weigeren aan asielzoekers die elders al asiel aanvroegen: weggestemd. Geen gezinshereniging meer voorzien voor subsidiair beschermden: weggestemd."

"Deze regering luistert nooit naar de oppositie, weet het altijd beter en blijft in die asielcrisis steken. Dit is onverantwoord. Wij eisen structurele oplossingen."