Francken haalt snoeihard uit: "Dat is het grootste fake news ooit verspreid door regeringen"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft fel uitgehaald naar het Belgisch en Europees asielbeleid.

"Sammy Mahdi heeft heel duidelijk zijn standpunt geformuleerd: 'Ze moeten asiel kunnen aanvragen in Polen en in Europa, en dan zal er een snelle screening zijn, en een snelle terugkeer'. Het grootste fake news ooit verspreid door regeringen", stelt Francken.

"De asielprocedure duurt maanden, meer dan een jaar, dat is de gemiddelde doorlooptijd. En de terugkeer is herleid tot quasi nihil."

"U blijft geloven in een verhaal dat nooit kan werken. Waarbij er verblijfsrecht gegeven wordt aan illegale reizigers naar Europa. Stop daarmee, want dat is de grote trigger waarmee u mensensmokkelaars zo levendig houdt. Kies voor een ander model, kies voor het Deense model."

"Doe de opvang in een veilig land, maar buiten de Europese Unie. En geef geen verblijfsrecht meer op Europees grondgebied, want dat is de grote wortel die ervoor zorgt dat er zoveel mensen blijven komen."

"Maak nu werk van een echt ander model, en stop met deze chaos. Want die wordt zelf georganiseerd, en België is daarvan het putje van het bad van West-Europa. Het is een echte, echte ramp. En het wordt alleen maar erger en erger en erger."

Download nu de gratis app van Redactie24