"Minister Peeters staat erbij... en doet precies hetzelfde als in Brussel"

door: BVDO
Lydia Peeters
Afbeelding bron: Photonews

Dat Brussel tolrijden wil invoeren, stuit op ontzettend veel kritiek. Ook Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit, had kritiek, maar volgens Peter Mertens doet ze precies hetzelfde.

Peter Mertens (PVDA) uit zijn ongenoegen op Facebook. "De kilometertaks in Brussel wordt een nieuwe rekening voor de werkende klasse. Pendelaars kijken aan tegen 150 tot 1000 euro extra per jaar. En dat terwijl het alternatief - kwaliteitsvol en betaalbaar openbaar vervoer - nog altijd ontbreekt."

"Lydia Peeters, minister van mobiliteit in de Vlaamse regering (Open VLD), trekt in de media hard van leer tegen de Brusselse stadstol. Maar tegelijkertijd doet ze niets aan de kwaliteit van De Lijn. Bussen en trams vallen uit elkaar, haltes worden geschrapt en de prijzen stijgen. De minister staat erbij en... plant zélf een kilometertaks in Vlaanderen tegen 2025."

"Een kilometertaks is inefficiënt en asociaal. Laat ons massaal investeren in beter en gratis openbaar vervoer: zou dat geen goed ecologisch beleid zijn?", besluit Mertens.