Minister Vandenbroucke maakt zich grote zorgen: "Dat is mijn angst"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers schieten opnieuw de lucht in en dat baart Frank Vandenbroucke, kersvers minister van Volksgezondheid, zorgen. Hij benadrukte de ernst van de situatie bij VTM Nieuws.

"We staan écht voor een moeilijke situatie. Ik zou willen dat de kinderen naar school kunnen blijven gaan en dat we oudere mensen niet opnieuw helemaal moeten isoleren en ik zou willen dat onze huisartsen niet overspoeld raken en dat onze ziekenhuizen ook andere patiënten kunnen blijven verzorgen."

Vandenbroucke hoopt dat het aantal besmettingen bij ouderen niet fors zal toenemen. Er is een dijk opgebouwd tussen jongeren en ouderen om de verspreiding van het virus af te remmen en de minister heeft angst dat die dijk zou breken.

"Het virus circuleert nu toch sterk bij de jongeren, de oudere mensen zijn kwetsbaarder. Tussen de ouderen en jongeren staan er nog dijken dankzij de inspanningen die we nu doen. Mijn angst is dat die dijk breekt, want dan wordt het onoverzichtelijk. We moeten alles doen om die dijk in stand te houden."

Zeer verontrustende situatie

De minister roept mensen ook om de quarantaine écht te respecteren. "Als je quarantaine opgelegd krijgt, blijf dan thuis. Je gaat dan ook niet naar de bakker ofzo. Doe wat we afgesproken hebben, maar we gaan nog een stuk voorzichtiger moeten worden. Het is duidelijk dat we voor een zeer verontrustende situatie staan."