Minister Verlinden komt met duidelijk statement over protesterende boeren

door: BVDO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Sinds dit weekend wordt er ook in ons land fors betoogd door boeren. Zij blokkeren heel wat knooppunten en snelwegen in ons land.

Sinds zondag zijn landbouwers in Halle en Namen begonnen met filterblokkades op te stellen, als protest tegen de Europese regels en de ongelijke concurrentie uit het buitenland. Donderdag is in Brussel een EU-top voorzien.

De politie grijpt niet in en dat komt op voordracht van Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De ordediensten kiezen vooral eerst voor overleg met de boeren.

“Ik moet niemand vertellen dat je niet zomaar een tractor of ander zwaar materiaal verplaatst of verhindert om ergens te geraken, het is om die reden dat we zo veel als mogelijk inzetten op dialoog en het maken van goede afspraken”, klinkt het bij de minister.

Zij begrijpt hun bezorgdheden, maar vraagt ook om voorzichtig te zijn. Zo roept de minister op om te zorgen dat hulpdiensten altijd vlot door kunnen en er ook geen probleem is bij de bevoorrading van tankstations en supermarkten.

“We hebben in ons land een cultuur van manifesteren, maar dit moeten we steeds doen met respect voor elkaar en voor andermans eigendom”, besluit Verlinden.