Vermijd een boete: deze verkeersregels in populaire vakantielanden kent haast niemand

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Vias Institute zet bij de start van de zomervakantie enkele opmerkelijke verkeersregels in Europa op een rijtje. Als je hiermee rekening houdt, voorkom je onaangename verrassingen, zoals een boete.

"Sommige verkeersregels verschillen soms van land tot land. In Frankrijk is het als bestuurder bijvoorbeeld verboden om oortjes te dragen om naar muziek te luisteren of te telefoneren", zegt Vias in een persbericht.

"De boete daarvoor is 135 euro, zelfs op de fiets. Kinderen onder de 12 moeten een helm dragen tijdens het fietsen, of ze nu bestuurder of passagier zijn."

Radardetectie verboden in deze Europese landen

"Ook heel belangrijk: radarmelders (of applicaties die de controles van de politie kunnen aangeven) zijn verboden in Duitsland, Zwitserland, Ierland, Slovakije en Turkije."

Fiets meenemen naar Spanje of Italië

"Als je fietsen meeneemt, let er dan op dat ze in Spanje en Italië gemarkeerd moeten worden met een rood-wit bord als ze achterop het voertuig zijn bevestigd."

Bijzondere regel in Zwitserland

"Ben je op vakantie in Zwitserland? Dan moet je niet alleen een gevarendriehoek hebben, maar deze moet ook binnen handbereik van de bestuurder zijn."