N-VA denkt het er zijne van: “Eigenlijk is Lachaert een beetje aan het lachen met mensen die zolang gewerkt hebben”

door: PMN
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open VLD wil de pensioenen betaalbaar houden. De partij lanceerde daarom het voorstel om mensen die effectief 20 jaar gewerkt hebben, ook recht hebben op een minimumpensioen.

Bij N-VA hebben ze wel oor naar dat voorstel. “Wij hopen dan ook dat we dit voorstel snel in het parlement kunnen bespreken en stemmen”, zegt kamerlid Wim Van der Donckt op de website van de partij.

Maar N-VA vindt dat de betaalbaarheid van de minimumpensioenen niet het enige is dat aangepakt moet worden. “Wanneer zal de Open Vld eens ernstige grenzen stellen aan het deficit spending van de socialisten en grondige hervormingen in het pensioenstelsel eisen?”, reageert Van der Donckt.

Eigenlijk zegt Lachaert dat wie 20 jaar gewerkt en bijgedragen heeft en daarnaast nog 10 jaar uitkering genoot, recht heeft op een minimumpensioen van 1.500 euro, vindt Van der Donckt.

“Want dat is de hervorming die deze regering heeft uitgevoerd. Dat is toch een beetje lachen met wie 35 tot 45 jaar effectief gewerkt heeft.”

“Deze mensen genieten immers van een gewoon pensioen en moeten daar ook nog serieuze bijdragen op betalen waardoor ze netto vaak niet veel meer dan 1.500 euro ontvangen.”