N-VA wint de verkiezingen: Wil Bart De Wever nu premier worden?

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

"N-VA heeft de verkiezingen gewonnen", klonk Bart De Wever duidelijk in zijn speech. Hij stelde zich kandidaat om premier te worden en daar blijft hij bij.

"Wij hebben deze verkiezingen gewonnen en geef het maar toe, dat hadden jullie niet verwacht", begon Bart De Wever zijn speech. "De peilingen waren slecht, de commentaren in de pers waren vernietigend, onze doodsbrief was geschreven. Onze partij, de N-VA, is de leidende volkspartij van Vlaanderen."

"Vlaanderen heeft gekozen voor het redden van zijn welvaart, voor een beleid dat mensen waardeert die werken, sparen en ondernemen. Vlaanderen heeft meer dan ooit gekozen voor autonomie."

"Met die keuzes van de Vlamingen zal rekening gehouden moeten worden want Vlaanderen heeft afgerekend met het Vivaldi-bestuur."

Of De Wever nu premier wil worden? "We zullen zien, de bal ligt nu in handen van de koning", zei hij tegenover VRT. "Die zal wellicht iemand in het veld sturen. Ik heb mij uitdrukkelijk kandidaat gesteld en ik verander na de verkiezingen niet van opinie ten opzichte van voor de verkiezingen."