Worden verkiezingen nietig verklaard? "Dan davert het land op zijn grondvesten"

door: STS
Verkiezingen - stemmen
Afbeelding bron: Pixabay

De verkiezingen moeten nietig verklaard worden en er moeten nieuwe verkiezingen komen. Dat vindt advocaat Michael Verstraeten, lijsttrekker voor de Kamer in Oost-Vlaanderen. Hij kwam op met Voor U, de nieuwe partij die Els Ampe (ex-Open Vld) uit de grond stampte.

"Op 4 juli behandelt het parlement mijn vraag om de verkiezingen nietig te verklaren", schrijft Verstraeten op X. "Hierbij roep ik alle kandidaten van de nieuwe partijen op om zich bij mijn klacht aan te sluiten. Dan kunnen we met tientallen kandidaten naar het parlement en davert het land op zijn grondvesten."

"Dat is echt eens hoognodig. Want al die kandidaten zijn gewoon bedrogen. Doen ze het niet, OK, dan doe ik het in mijn eentje. Deze verkiezingen trokken op niks. Minderjarigen en buitenlanders hebben gestemd. Belgen in het buitenland kregen hun stembiljetten te laat. Nieuwe partijen werden langs alle kanten gediscrimineerd en geweigerd in de staatsmedia. Dat is een aanfluiting van het Europees mensenrechtenverdrag."

"De oligarchen van de Belgische politiek hebben hun macht en hun postjes grondig afgeschermd. In ons land reageren de mensen gelaten. Of ze gaan massaal niet meer stemmen. Wel, te veel is trop. Ik kies voor vrijheid en democratie, en ik neem geen blad voor de mond."

Nieuwe verkiezingen uitschrijven

"Dus ga ik op 4 juli naar het parlement om daar te vragen de verkiezingen te vernietigen, de regels te corrigeren en nieuwe verkiezingen uit te schrijven die op een correcte manier zullen verlopen. Daar hebben de mensen fundamenteel recht op."

"Het toppunt is dat het nieuwe parlement zelf over deze klacht moet beslissen. De oligarchen van de politiek durven het niet aan een onafhankelijke instantie te laten oordelen over de manier waarop zij het volk manipuleren."

"Ik verzet mij tegen de gedachte dat de nieuwe parlementsleden voor hun postje gaan kiezen, hoewel iedereen weet dat de verkiezingen een aanfluiting waren van de fundamentele mensenrechten. Als we ons daarbij neerleggen, dan kunnen we net zo goed de dictatuur toelaten."