“Nultolerantie voor mensen die coronamaatregelen niet naleven”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Bart Tommelein raakte enkele maanden geleden zelf besmet met het coronavirus, maar herstelde volledig. Dat er nu nog altijd mensen zijn die de coronamaatregelen niet strikt opvolgen, maakt hem boos. Hij pleit dan ook voor nultolerantie.

“Ik ben bij verrassing positief getest geweest tijdens een hartonderzoek. Ik ben daar in feite zonder zware symptomen uitgeraakt, ik heb me enkel vermoeid gevoeld. Intussen ben ik nogmaals getest geweest op mijn longen en alle letsels waren weg. Zelf ben ik volledig genezen, maar niet iedereen geneest er volledig van.”

“Ik vind dat er een nultolerantie mag komen tegenover mensen die de maatregelen niet volgen want zij brengen anderen in gevaar. Ze zorgen er ook voor dat heel wat mensen met de handen in het haar zitten omwille van de financiële gezondheid van hun bedrijf”, aldus Bart Tommelein bij Redactie24.

Grootste gevaar zit bij mensen die je goed kent

“Ik stel vast dat heel veel mensen altijd de mond vol hebben over anderen die het niet goed doen, maar ik stel voor dat iedereen voor zijn eigen deur veegt en zorgt dat in de eerste plaats de contacten vermeden worden.”

“Er zijn grootschalige maatregelen zoals mondmaskerplicht, maar het verschil wordt gemaakt in vriendenkringen, in familiale kringen waar mensen op een ongeoorloofde manier met teveel samenkomen en elkaar besmetten.”

Vermijd zoveel mogelijk contacten

“Na al die tijd is wel duidelijk dat het aantal besmettingen in publieke ruimten niet van die aard zijn dat het virus zich daar snel verspreidt. Het virus verspreidt zich in gesloten ruimten bij sociale contacten. Het is niet de man aan de overkant van de straat die u zal besmetten, het is uw familielid die naast u staat die een hoogrisicocontact heeft gehad.”

“Vermijd dus zoveel mogelijk contacten, ook bij mensen die je kent. Mensen hebben de neiging om te zeggen dat ze iemand goed kennen en dat het dus geen kwaad kan. De mensen die je echt goed kent houden het grootste gevaar in.”