Opnieuw hommeles binnen Vivaldi: "In een regering houd je je aan de afspraken"

door: MRO
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Het zit er opnieuw bovenarms op binnen de Vivaldi-regering. Ditmaal is het Paul Magnette, voorzitter van PS, die een idee lanceerde waardoor de liberalen op hun achterste poten gaan staan.

Paul Magnette lanceerde het idee om het openbaar vervoer gratis te maken. Het zorgde onmiddellijk voor heel wat reacties. 

Open Vld en MR, de liberale coalitiepartners in de Vivaldi-regering, wijzen de voorzitter van de PS terecht. "In een regering houd je je aan de afspraken", klinkt het.

"De PS blijft laten geloven dat geld gratis is. Het is niet serieus om te blijven uitgeven zonder meer mensen aan het werk te brengen. De PS-uitgaven van vandaag zijn de belastingen van morgen en ze zullen de schulden voor onze kinderen doen ophopen", reageert MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op het idee.

"Een nieuwe dag, een nieuw duur idee. Gratis openbaar vervoer nu. In regeerakkoord zijn duidelijke afspraken gemaakt en een extra uitgave van 700 miljoen zit daar niet bij, evenmin het laten stijgen van belastingen om dat te financieren. In een regering houd je je aan afspraken", aldus Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.