Overlegcomité heeft beslist: Dit wordt veel strenger, mét verplichte coronatests

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité heeft woensdag vergaderd over de reizigers die vanop hun vakantiebestemming terugkeren naar België. Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft de beslissingen bekendgemaakt.

"Het Overlegcomité heeft beslist om strengere regels inzake reizen in te voeren. Dit moet het invoeren van nieuwe besmettingen met het coronavirus en de verspreiding van de nieuwe virusvariant tegengaan", schreef De Croo op Twitter. Daarmee wordt het advies van de experten gevolgd, die hier op aandrongen.

"Er komt een verplichte quarantaine voor wie in een rode zone verbleef, met een verplichte coronatest op dag 1 en op dag 7. Er komen extra controles bij de terugkeer."

Enkel wie na de test op dag 7 negatief test, mag uit quarantaine. Wie voor het werk naar het buitenland reist en terugkeert, kan via een attest van de werkgever een uitzondering bekomen. Dat geldt eveneens voor mensen met een belangrijke functie in een essentiële sector. Studenten mogen hun periode in quarantaine onderbreken indien ze een examen moeten afleggen.