Paul Magnette windt zich op: "Zij zijn gewetenloos"

door: STS
Paul Magnette
Afbeelding bron: Photonews

PS-voorzitter Paul Magnette heeft de puntjes op de i gezet na een uitspraak waar hij veel kritiek voor kreeg.

Magnette liet in Humo verstaan af te willen van e-commerce. "Na de kernuitstap wil ik graag de e-commerce-uitstap realiseren", klonk het.

Later zwakte hij die woorden af. "De e-commerce zal niet verdwijnen. Wat ik veroordeel, zijn de erbarmelijke arbeidsomstandigheden die reuzen als Amazon ons willen opleggen", klonk het op Twitter.

"Tegenover deze gewetenloze multinationals zal ik altijd arbeiders, lokale bedrijven en kleine zelfstandigen verdedigen."

"We moeten de e-commerce niet afschaffen, maar het verdient wel een debat. Ik hoor mensen aan de rechterzijde zeggen dat alles geliberaliseerd moet worden, dat mensen zonder voorwaarden nachtwerk moeten kunnen doen, om de e-commerce te steunen. Ik denk dat dat geen goede ideeën zijn", vertelde Magnette aan de RTBF.

"Mensen moeten er zich ook van bewust zijn dat om het even wat kopen op om het even welk moment en het meteen wil hebben, niet goed is voor het milieu, niet goed is voor de lokale handelaars, en niet goed is voor jobs en de kwaliteit van jobs."