Politie reageert na kritiek op Annelies Verlinden die in een sporthal een sportproef aflegde

door: MRO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) nam deel aan een sportproef die kandidaten bij de Federale Politie moeten afleggen. Dit gebeurde in een sporthal en dat zorgde voor heel wat verontwaardigde reacties op een moment dat fitnesszalen al maandenlang gesloten moeten blijven.

De Federale Politie reageert na de ophef die was ontstaan en benadrukt dat alles coronaveilig is verlopen. "We begrijpen dat de organisatie van deze test vragen kan oproepen", klinkt het.

De ‘normale’ sportproef, bestaande uit een functioneel parcours met obstakels en een krachtproef, werd omwille van de coronamaatregelen tijdelijk vervangen door de test Léger of beeptest.

Om alles coronaveilig te laten verlopen, wordt de proef met maximaal 10 kandidaten per sessie georganiseerd zodat er voldoende afstand kan gehouden worden. Bovendien wordt de sporthal verlucht en staat er alcoholgel.

Er kwam vooral kritiek omdat de beeptest in een sporthal plaatsvond. "Indien mogelijk worden de testen in de buitenlucht georganiseerd, al zijn we daarvoor afhankelijk van verschillende factoren", laat de politie weten.

"Zo spelen de weersomstandigheden natuurlijk een rol, maar ook de infrastructuur moet dit toelaten: er is voldoende ruimte nodig om te lopen, een goede ondergrond, en de mogelijkheid om een audio-installatie te gebruiken."