Premier De Croo waarschuwt voor "sluipend gif": "Ze zitten op uw smartphone"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Alexander De Croo waarschuwt voor wat hij "een sluipend gif in onze samenleving" noemt. Hij deed dat op het Open Vld-themacongres 'Sterkere democratie, efficiënter land'.

"In Europa zijn er die de 'illiberale democratie' willen installeren. Sommigen komen er openlijk voor uit, anderen injecteren het als sluipend gif in onze samenleving", sprak De Croo.

"Je ziet het elke dag op sociale media. Anonieme accounts die van je nonkel of tante zouden kunnen zijn, worden in werkelijkheid aangestuurd vanuit Moskou of Sint-Petersburg. Met haatboodschappen, beledigingen en leugens."

Corona

"Dezelfde accounts die tijdens de coronacrisis foutieve informatie verspreidden over de vaccins, actievoerden tegen het coronabeleid, die gretig werden geretweet door radicale en extreemrechtse partijen, diezelfde accounts vallen vandaag de NAVO aan en verdedigen Poetin."

"Laat ons dus niet naïef zijn. De strijd wordt vandaag niet enkel gevoerd in de open vlaktes van de Donbas. De Russische aanvalstroepen zitten ook in uw broekzak, op uw smartphone."