PS gooit het over een andere boeg: Enkel dat moet versoepeld worden

door: BVDO
Frank Vandenbroucke - Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Tijdens het afgelopen weekend kwamen er heel wat noodkreten van verschillende partijen om met het oog op de feestdagen toch een versoepeling te overwegen. Tot groot ongenoegen van de premier.

Premier Alexander De Croo kwam groen van alle vragende partijen om te versoepelingen met het oog op de feestdagen en riep de partijen op om de rangen te sluiten. 

De PS was één van die vragende partijen, maar gooit het nu over een andere boeg. Dat signaal kwam er na een partijvergadering van vandaag. 

"We vragen niet om een verandering voor de feestdagen”, zei een woordvoerder aan La Libre Belgique. W”e moeten alles doen om een derde golf te voorkomen en de cijfers laten zien dat dit niet het moment is om te versoepelen. Respect voor de regels blijft essentieel, al was het maar uit respect voor de gezondheidswerkers.” 

“Maar we vragen dat we op 18 december de situatie van de contactberoepen, met name kappers, kunnen bespreken om te zien of een heropening eerder dan 15 januari mogelijk is", besloot de woordvoerder van de PS.