Serieuze bedenking bij beslissing van Kristof Calvo: "Dat zegt toch wel iets"

door: STS
Kristof Calvo Groen
Afbeelding bron: Photonews

De aankondiging van Kristof Calvo om op te stappen als fractieleider in de Kamer gaat als een schokgolf door de Wetstraat.

Calvo greep naast een ministerpost, bezon zich en kwam tot de conclusie dat hij zich als Kamerlid wil focussen op inhoudelijk werk. Ook gaat hij aan de slag bij het Wetenschappelijke Bureau van de Nederlandse partij GroenLinks.

Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, noemt het spijtig. "Persoonlijk snap ik zijn beslissing wel. Maar je bent toch verkozen in het parlement, het zegt toch ook wel iets dat je dat met 720 andere dingen kan combineren. Dus dat is een beetje spijtig", zei ze in 'De Afspraak'.

"Het maakt ook duidelijk dat het in dit land compleet uitgesloten is om een belangrijke rol te spelen wanneer je deel uitmaakt van de meerderheid. Wat op zich ook problematisch is; dat je als lid van de meerderheid eigenlijk nooit meer iets zinnigs zou te zeggen hebben, behalve steun uitspreken aan het beleid en aan de regering. Ik vind het spijtig dat een talent als Kristof Calvo, iemand die toch thuishoort op dat spreekgestoelte, denkt: ik kan betere dingen gaan doen."