Sihame El Kaouakibi heeft groot nieuws te melden: "Het minste wat ik kan doen"

door: STS
Sihame El Kaouakibi
Afbeelding bron: Photonews

Sihame El Kaouakibi kondigt aan dat ze weldra zal terugkeren in het Vlaams Parlement. Niet meer als Open Vld-politica, want de partij schoof haar opzij omdat er een onderzoek naar mogelijke subsidiefraude loopt, maar als onafhankelijke.

"Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst heel veel gaat brengen", zei El Kaouakibi in een interview met het YouTube-kanaal Behaved.

"In elk geval heel veel dingen die dichter bij mezelf staan. Dat is het belangrijkste. Ik ga minder doen wat de buitenwereld van mij wil en verwacht. Ik ga doen wat ik vind dat ik moet doen."

"Naast 'de zaak', die ik natuurlijk ook moet doen, ga ik weer het Vlaams Parlement in. Hopelijk met een parlementair medewerker, want ik ben maar alleen, ik heb geen fractie, ik heb geen studiedienst."

"Ik wil die zetel echt gebruiken voor iets goed, iets impactvol. Het minste wat ik kan doen is inzet tonen en mijn best doen om een oprechte volksvertegenwoordiger te zijn. Dat is waarschijnlijk ook het maximale dat ik kan doen."

"Ik ben volop in gesprek met experten, academici en jonge mensen om te bekijken hoe ik die zetel zo goed mogelijk kan inzetten, zodat het ook echt het volk vertegenwoordigt."

"En het zal sowieso met jongeren te maken hebben. Als die zetel voor jongeren kan dienen, dan gaan we dat doen."