Sint-Jans-Molenbeek wil regels voor vrouwen met hoofddoek makkelijker maken: Vlaams Belang razend

door: PMN

Op de gemeenteraad in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek werd maandag een motie gestemd die pleit dat het simpeler moet worden moet vrouwen met een hoofddoek om in de gemeentelijke administratie te werken. Bij Vlaams Belang Brussel zijn niet te spreken over dat voorstel.

De Molenbeekse meerderheidsfractie PS-sp.a bereidde eerder dit jaar een motie voor met het oog op het eenvoudiger maken voor het Molenbeeks gemeentepersoneel om levensbeschouwelijke kentekens te dragen. 

De gemeenteraad keurde de motie met een alternatieve meerderheid goed en besliste dat er een werkgroep wordt opgericht bestaande uit vakbondsleden en burgers, die zich zal buigen over de vraag "hoe de Molenbeekse gemeenteadministraties de bevolking beter kunnen representeren".

Voor Vlaams Belang is een hoofddoek in het gemeentehuis onbespreekbaar. "Een uitgesproken religieus symbool, dat bovendien nog eens vrouwen achterstelt, kan niet bij een neutrale overheid, en al zeker niet in het openbaar onderwijs waar onze kinderen voor een stuk opgevoed worden", stelt senator Bob De Brabandere, voorzitter van Vlaams Belang Brussel. 

"Verschillende islamistische activisten zien dit natuurlijk als fantastisch nieuws, zij willen niets anders dan onze neutrale dienstverlening uithollen en hun discriminatoir systeem overal laten doorsijpelen. Zij die dus spreken over een strijd tegen discriminatie of het recht op godsdienstvrijheid slaan de bal volledig mis en zullen het omgekeerde bereiken."