Staatssecretaris Sammy Mahdi reageert fel op Vlaams Belang

door: BVDO
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageert heel scherp op berichten die Vlaams Belang via sociale media over hem de wereld instuurt na de publicatie van cijfers over de herkomst van de Belgische bevolking. 

Statbel, het statistische agentschap van de federale overheid, liet weten dat ongeveer een derde van iedereen die in België woont van buitenlandse herkomst is of de buitenlandse nationaliteit heeft. 

Mahdi, zelf van buitenlandse afkomst, vindt de oproep ‘Stop de omvolking’ van Vlaams Belang niet gepast. Hij is zelf de zoon van een Irakese vader die in België kwam wonen. “Mensen zijn daar bang van, maar ik weet niet of de mens van mij bang is. Ik maak deel uit van die statistieken. Ik wil de vraag perfect stellen: zijn mensen bang van mij?”, zei Mahdi in ‘De Afspraak’ op Canvas. 

“En dus er is een volksvertegenwoordiger, voorzitter van Vlaams Belang die gezegd heeft dat Vlaanderen ontvolkt wordt, dat er een omvolking bezig is. Wel ik ben één van die personen. Vindt u dat ik u omvolk? Vindt u dat ik een probleem ben voor de samenleving?” 

“Het is wèl zo dat er een aantal mensen zijn die af en toe voor problemen zorgen in de samenleving, en die moet je aanpakken. Maar dat is een kwestie van integratie, en van de migratie op de juiste manier te gaan behandelen. Ik ben ervan overtuigd dat als je mensen op de juiste wijze integreert, dat niemand daar een probleem van zal maken.”