Tinne Van der Straeten maakt verrassende bocht, Bouchez spaart haar niet

door: STS
Tinne Van der Straeten
Afbeelding bron: Photonews

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft fel uitgehaald naar minister van Energie Tinne Van der Straeten. Die wil de kernuitstap herbekijken.

"Ik ben niet in deze regering gestapt met als ultieme doel kerncentrales te sluiten. Dat kernenergie gevaarlijk is en afval genereert, zijn redenen waarom wij zeggen: dat is geen energiebron die wij kunnen steunen. Dat klopt", zei Van der Straeten (Groen) op Canvas.

"Maar het is niet zo dat het ultieme doel om minister te worden was om kerncentrales te sluiten. Ik heb altijd gezegd: het is een middel, maar geen doel op zich. Een middel om een versnelling te kunnen plaatsen naar meer hernieuwbare energie."

"Als we vandaag kijken naar de oorlog en onze afhankelijkheid van fossiele energie... We kunnen ons beschermen door meer in te zetten op hernieuwbare energie om onafhankelijk te worden en zo te werken aan een structureel lagere factuur."

Georges-Louis Bouchez reageerde op Twitter: "Over enkele dagen gaan Groen en Ecolo u vertellen dat het dankzij hen is dat we de kerncentrales verlengen. Jammer dat we geen elektriciteit kunnen maken van lef en onwaarheden, anders waren we al lang energie-autonoom geweest."