Tom Van Grieken vindt deze regels absurd: "Zelfs Steven Van Gucht zegt dat"

door: STS
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vindt de huidige regels rond het dragen van mondmaskers absurd.

"Ik zie helemaal geen logica meer in de regels omtrent de mondmaskers", klinkt het in een videoboodschap.

"6- tot 12-jarigen mogen wanneer zij les volgen het mondmasker afzetten. Maar 12- tot 18-jarigen mogen het mondmasker niet afzetten."

"Wie verder studeert mag het mondmasker afzetten in de discotheek, maar wanneer de studenten les gaan volgen mogen ze het masker niét afzetten."

"Wanneer ze met vrienden naar een concert willen gaan, mogen ze het mondmasker afzetten. Maar gaan ze met diezelfde vrienden naar de bioscoop, dan mogen ze het niet afzetten."

Wanneer je met je lief op restaurant wil gaan, mag je het mondmasker afzetten. Maar heb je vakantiewerk of een vaste job in datzelfde restaurant, dan mag je het mondmasker niet afzetten."

Steven Van Gucht

"Waar is deze regering in hemelsnaam mee bezig? Wat een zootje maakt deze Vivaldi-regering ervan. Zelfs een viroloog als Steven Van Gucht zegt nu dat er geen enkele logica en geen enkel wetenschappelijk bewijs zit in de regels rond mondmaskers."

"Voor mijn part mogen er twee dingen per direct worden afgezet; ten eerste het mondmasker, en ten tweede de Vivaldi-regering."

Blijf op de hoogte dankzij de gratis app van Redactie24