Tom Van Grieken ziet groot probleem voor Sammy Mahdi: “Dat is pijnlijk voor hem”

door: WVDS
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Tom Van Grieken vindt de houding die de Europese Unie inneemt bij de oorlog in Oekraïne dubbel. Daarnaast zegt hij dat de vluchtelingenstroom van voornamelijk vrouwen en kinderen uit Oekraïne het falend beleid van Sammy Mahdi (CD&V) blootlegt.

“Wij Europeanen moeten zonder enige twijfel aan de kant van het moedige Oekraïense volk staan. Maar ik vind dat houding van de EU dubbel is. Enerzijds is er de terechte bekommernis over de toestand van het Oekraïense volk, maar anderzijds heeft de EU ook olie op het vuur gegooid door de toetreding van Oekraïne te willen versnellen. Dat biedt geen oplossing om vrede te bekomen.”

“De EU werkt niet, het kost handenvol geld, ze hebben geen bankencrisis kunnen oplossen, geen economische crisis kunnen oplossen, geen migratiecrisis kunnen oplossen. Ze zouden nu beter inzetten op die oorlog te beëindigen”, zegt Tom Van Grieken bij Redactie24. Hij gelooft niet dat Brussel minder veilig is door de oorlog.

“Ik denk dat als de veiligheid in Brussel bedreigd is, is dat voornamelijk door tuig waardoor mensen niet meer de metro of de straat durven nemen. Als we over de veiligheid van Brussel spreken, denk ik vooral aan tuig die politiekantoren met molotovcocktails bestoken of vrouwen lastigvallen.”

“Ik heb geluisterd naar een hoge generaal die in de NAVO actief is en die zei dat er momenteel geen nucleaire dreiging is. Ik geloof hem op zijn woord.”

De voorzitter van Vlaams Belang vindt dat we de vluchtelingen uit Oekraïne moeten helpen, maar volgens hem is er geen plaats omdat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi ‘Hotel Belgica’ heeft gespeeld voor de heel de wereld.

“Ik vind dat we onze harten moeten openzetten voor Oekraïense vluchtelingen. Het zijn overwegend allemaal vrouwen en kinderen. Wat een ongelooflijk verschil met al die Midden-Oosterse mannen die hun vrouwen achterlieten in de conflicten en de Oekraïners die moedig blijven vechten tegen de troepen van Poetin. Ik vind dat we genereus moeten zijn voor tijdelijke vluchtelingen uit Oekraïne.”

“Maar tegelijk legt deze vluchtelingenstroom het falen van het beleid van Sammy Mahdi bloot. Onze opvangcentra zitten vol met gelukzoekers van heel de wereld waardoor de we nu niet Oekraïense vrouwen en kinderen kunnen opvangen. Dat is pijnlijk. Sammy Mahdi heeft de afgelopen jaren Hotel Belgica gespeeld voor heel de wereld waardoor we nu een Europees broedervolk niet kunnen helpen.”

Bekijk het volledige gesprek met Tom Van Grieken over de oorlog in Oekraïne in onderstaande video.