Van Grieken begrijpt er niets van: “De Wever is de trappers kwijt als hij dat zegt”

door: WVDS
Meyrem Almaci - John Crombez - Bart De Wever - Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang zou volgens de peilingen de grootste partij in Vlaanderen worden bij nieuwe verkiezingen. Voorzitter Tom Van Grieken koestert dan ook torenhoge ambities. Zijn partij moet de grootste worden zodat de kiezers van Vlaams Belang niet langer kunnen genegeerd worden.

“Mijn ambitie en die van Vlaams Belang is vrij hoog: wij moeten de grootste worden. Zolang het Vlaams Belang niet de grootste is gaat men niet luisteren naar de gewone Vlaming. Het is van cruciaal belang dat er een signaal wordt gegeven in 2024 dat Vlaanderen een beleid wil dat rechts is.”

Van Grieken wil bij een goed verkiezingsresultaat verantwoordelijkheid nemen en mee besturen, maar niet te allen prijze. “Mijn partij zegt al heel lang ‘in een meerderheid als het kan, in de oppositie als het moet’. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en een betere toekomst voor de Vlamingen, maar wij gaan onze principes niet verloochenen. Als je politici wil die gaan voor hun principes en beloftes, dan moet je voor Vlaams Belang stemmen.”

De voorzitter van Vlaams Belang reikte de hand al eerder aan N-VA-voorzitter Bart De Wever, maar die houdt vol dat hij niet met Vlaams Belang wil samenwerken.

Bart De Wever is de trappers kwijt als hij vandaag zegt dat hij een regering wil vormen met de PS. N-VA-kiezers moeten toch eens beseffen met wie ze een rechtser en Vlaamser beleid gaan krijgen. Is dat met Magnette of met Tom Van Grieken?”

“Volgens Bart De Wever ga je een strenger migratiebeleid krijgen en minder belastingen betalen door samen te werken met socialisten? Ik denk dat De Wever zijn eigen fabeltjes gelooft.”

Bekijk het gesprek met Tom Van Grieken in onderstaande video.