Vlaams Belang in het oog van de storm: “Het cordon sanitaire is meer dan ooit nodig”

door: BVDO
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Voorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) heeft de kandidatuur van Jef Elbers voor het VAF ingetrokken, nadat er afgelopen weekend veel kritiek op de man kwam.

Jef Elbers werd door Vlaams Belang naar voren geschoven voor een functie bij het VAF. In een interview met De Standaard afgelopen weekend liet de man echter enkele homofobe uitspraken horen.

Vanmorgen was voorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) te gast in ‘De Ochtend’. Hij heeft beslist dat de kandidatuur van Elbers ingetrokken wordt. “Maar dit is een beslissing met gemengde gevoelens”, zei Van Grieken op Radio 1. “Elbers heeft geen partijkaart van Vlaams Belang, spreekt in de krant in persoonlijke titel en zégt dat ook, maar zijn uitspraken worden nu gebruikt om de 800.000 kiezers van onze partij te culpabiliseren. Ze worden nu allemaal weggezet als homofoob, en dat is niet waar."

Twitter is alvast niet mals voor Van Grieken en Vlaams Belang. “LGBTIQ-personen moeten er maar tegen kunnen dat ze af en toe eens beledigd worden. Dat is de prijs die ze moeten betalen voor vrije meningsuiting”, schrijft Evita.

“Kort samengevat: Tom Van Grieken vindt dat homohaat valt onder de freedom of speech. En al de rest is perceptie. De homohatende loodgieter blijft welkom, en we halen ongetwijfeld ook pistolets bij de racistische bakker. Het cordon sanitaire is meer dan ooit nodig”, klinkt het bij Stijn.

“Ik heb genoteerd dat ethiek voor Vlaams Belang niet essentieel is als je een vertegenwoordigingsfunctie opneemt. Slimme rethoriek, maar met grote gaten”, laat Geert Noels weten.