Vlaams Belang klaagt: "Scheeftrekkingen zijn grotesk en duidelijk intentioneel"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Het Vlaams Belang is niet tevreden. De partij klaagt dat ze stevig ondervertegenwoordigd is bij de ontspanningsprogramma's van de VRT. Vlaams Parlementslid Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) vroeg cijfers op aan Vlaams mediaminister Benjamin Dalle (CD&V). 

'Tijdens de eerste helft van 2020 kwam het Vlaams Belang nul keer aan bod in VRT-programmatie die geen duiding of nieuws bracht. Andere partijen worden dan weer stevig oververtegenwoordigd door de VRT', vindt Vlaams Belang.

'N-VA kon zo maar liefst 24 keer opdagen op recreatieve TV- of radioprogramma’s van de VRT, goed voor 38,1% van alle uitzendingen met politici. Dit terwijl N-VA slechts 24,5% haalde in de afgelopen verkiezingen.'

'Open Vld gaat proportioneel echter met de grote winst lopen - 23 uitzendingen, goed voor 36,5% van alle uitzendingen met politici. De liberalen behaalden 13,1% bij de verkiezingen van mei 2019.'

“Dat er niet dezelfde evenwichtsregels gelden voor ontspanningsprogramma’s, spreekt voor zich”, reageert Van dermeersch. “Maar deze scheeftrekkingen zijn grotesk en zijn duidelijk intentioneel."