Vlaams Belang slaat alarm na incident tussen jongeren en brandweer: "Gevaarlijke stap richting terrorisme"

door: STS
Afbeelding bron: Unsplash

De Brusselse afdeling van Vlaams Belang wil dat er een ernstig onderzoekt komt naar de feiten die zich in de nacht van woensdag op donderdag afspeelden in Sint-Jans-Molenbeek.

Daar werden brandweerlieden opgeroepen voor een brandende vuilniscontainer. Tijdens het blussen werden ze vanop een dak door jongeren bekogeld met flessen en andere projectielen. Bij de brandweer vermoeden ze dat ze opzettelijk in een hinderlaag werden gelokt.

"We mogen deze feiten niet minimaliseren", zegt Brussels Vlaams Belang-voorzitter Bob De Brabandere. "Het opzetten van hinderlagen voor hulpdiensten en politie is geen onschuldig spelletje, maar een gevaarlijke stap richting terrorisme, en vraagt een stevig antwoord van beleid en justitie."

"We verwachten ook een signaal vanuit het Gewest", klinkt het bij VB-fractievoorzitter in het Brussels parlement Dominiek Lootens-Stael. "Minister Pascal Smet (sp.a-one.Brussels) is er steeds als de kippen bij om de politie of andere veiligheidsdiensten te veroordelen. Ik kijk dan ook uit naar zijn stevige reactie en zijn beleidsdaden om de brandweer in deze zaak te steunen."

Samenscholingsverbod

De burgemeester van Molenbeek, Catherine Moureaux, heeft alvast een samenscholingsverbod afgekondigd in de Sippelbergwijk: tussen 22.00 uur 's avonds en 06.00 uur 's ochtends mogen niet meer dan drie personen samenkomen, en dat voor de komende twee maanden.