Vlaams Belang vreest ervoor: "Die mensen zullen in de kou blijven staan"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De beslissing van de NMBS om 44 loketten te sluiten en de vervoersprijzen te verhogen, valt niet in goede aarde bij Vlaams Belang.

"Een groot deel van de reizigers, hoofdzakelijk zij die moeite hebben met digitalisering of automatisering, zal in de kou blijven staan", vreest Vlaams Belang-Kamerlid Frank Troosters. "Daarnaast zal het verkrijgen van bijkomende informatie via de loketbediende niet meer mogelijk zijn."

"Kiest men voortaan louter voor rendabiliteit, met als neveneffect de uitsluiting van bepaalde doelgroepen? Of kiest men voor dienstverlening, service en comfort, met aandacht voor alle doelgroepen? Veelal zijn het de meest kwetsbaren in onze samenleving die niet in de mogelijkheid zijn om de digitale weg te bewandelen. Net zij worden dan gestraft met die meerprijs."

"Minister Georges Gilkinet van Ecolo heeft de NMBS ondertussen gelukkig al teruggefloten", zegt Troosters. "We rekenen er dan ook op dat er rekening wordt gehouden met de kwetsbare groepen en dat de beslissingen ongedaan worden gemaakt."

"We mogen niemand achterlaten. Ook oudere of kwetsbare mensen moeten makkelijk de trein kunnen nemen, zodat zij zich vlot en vrij kunnen verplaatsen", zegt Gilkinet.