Voorzitter Tom Van Grieken verklaart het succes van Vlaams Belang: “Ik zal geen Calvo’ke doen”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang doet het uitstekend en is de populairste partij in Vlaanderen, zo blijkt uit de meest recente peilingen. Voorzitter Tom Van Grieken blijft bescheiden, maar reikt toch enkele redenen aan die het succes van zijn partij moeten verklaren.

“Als ze een slechte peiling hebben dan zeggen politici altijd dat het maar om een peiling gaat en dat moeten we eigenlijk ook zeggen als het om een goede peiling gaat. Het laatste wat mij zal overkomen is dat ik een ‘Calvo’ke’ doe die in de peilingen won, maar uiteindelijk de verkiezingen verloor. We houden de voeten op de grond, blijven nuchter en werken keihard verder”, vertelt Tom Van Grieken aan Redactie24.

“Maar volgens mij zijn er drie grote verklaringen waarom veel mensen voor Vlaams Belang kiezen. Ten eerste is dat gewoon keihard werken. Iedere dag werken heel veel mensen op het terrein en onze vrijwilligers en militanten zorgen ervoor dat wij momenteel goed scoren in de peilingen.”

Wij luisteren naar de mensen

“Een tweede reden waarom Vlaams Belang goed scoort is omdat wij zeggen wat heel veel mensen denken. Soms is het zo eenvoudig, gewoon luisteren naar de mensen en hun mening verkondigen.”

“De laatste reden waarom we goed scoren in de peilingen is dat Vlaanderen in mei 2019 massaal heeft gestemd voor een rechtser en Vlaamser beleid en we krijgen nu een anti-Vlaamse en linkse regering-De Croo. Je moet dan niet verbaasd zijn dat zelfs mensen die niet op Vlaams Belang hebben gestemd zeggen dat het welletjes is geweest en eisen dat de democratie gerespecteerd moet worden.”