Wouter Beke is er kapot van: "Woorden schieten tekort om deze vreselijke gebeurtenis te beschrijven"

door: STS
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) is erg aangedaan door de gebeurtenissen in Mariakerke.

Daar raakte een baby van zes maanden zwaargewond in een kinderdagverblijf. Het kindje overleed later in het ziekenhuis. Er is een gerechtelijk onderzoek gestart.

"Woorden schieten tekort om deze vreselijke gebeurtenis te beschrijven", schrijft minister Beke op Facebook.

"Ik wil dan ook mijn oprechte medeleven betuigen aan de ouders en familie van dit meisje. Het is verschrikkelijk om een kind te verliezen. We zijn allemaal erg aangedaan."

Sluiting

"Als je verhalen hieromtrent hoort, begrijp je niet waarom er niet is overgegaan tot een sluiting. Wij hebben de historiek van dit dossier opgevraagd."

"Hoe ga je om met een opeenvolging van onregelmatigheden die telkens tot inspectie en bijsturing leiden, maar uiteindelijk toelaten dat een initiatief op die manier de dans ontspringt?"

Kwaliteit

"Over het algemeen is de kwaliteit van kinderopvang in Vlaanderen goed. De meeste van de bijna 7.000 kinderopvangvoorzieningen in Vlaanderen leveren uitstekend werk en zijn voor heel veel ouders een rots in de branding."

"Zeker is wel dat in de sectoren van zorg en gezondheid, of dat nu in de kinderopvang of in de ouderenzorg is, geen ruimte kan zijn voor initiatieven die het niet goed voor hebben met die mensen waar men zorg voor moet dragen. Die moeten er zonder pardon uit."