Wouter Beke grijpt in tegen vaccinweigeraars: "Bekijken wat de sancties zullen zijn"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) wil dat iedereen die in de zorgsector werkt wordt ingeënt tegen het coronavirus.

In Vlaanderen is momenteel 92% van het zorgpersoneel gevaccineerd. Het gaat om 214.102 mensen. Maar er zijn nog 17.500 mensen die in de zorg werken en weigeren om zich te laten vaccineren.

"Enkele weken geleden bleek uit de cijfers van Sciensano dat 83% van de mensen die werken in de zorg zich hadden laten vaccineren. We zijn toen gaan mobiliseren en sensibiliseren en iedereen gaan oproepen en aanmoedigen om zich te laten vaccineren", zei Wouter Beke op VTM.

"Nu zitten we aan 92%, dus dat is een bijzonder sterke stijging. Maar daar blijft het niet bij. Wij gaan blijven mobiliseren. En ik zou iedereen die in de zorg werkt willen oproepen om zich in de komende weken te laten vaccineren. Het is van een ontzettend groot belang."

Intussen is er afgesproken dat het overleg over een verplichte prik voor wie in de zorg werkt, opgestart wordt. "We gaan kijken hoe we dat doen, en wat bijvoorbeeld de sancties zullen zijn."