Ziektebriefjes afschaffen een goed idee? "Deur open voor nog meer misbruik"

door: LHX
Ziek
Afbeelding bron: Pixabay

Eergisteren maakte de federale regering bekend dat ze het systeem van ziektebriefjes zou herbekijken. Er wordt daarbij overwogen om ziektebriefjes voor korte aanwezigheden – twee of drie dagen – af te schaffen.

Op onze Facebookpagina vroegen wij onze volgers wat ze van dat idee vinden. Veel reacties zijn erg heftig. "Absoluut niet!", klinkt het aan alle kanten. "Het zal voor de profiteurs een geschenk zijn, terwijl de plichtsbewuste mensen hun taak moeten overnemen.

"Hiermee zetten ze de deur open voor nog meer misbruik", schrijft ook Sabine. "Zin in een lang weekend? Gewoon even een mailtje of belletje dat je ziek bent." "Er zullen er veel op maandag en op vrijdag ziek zijn", valt ook Mario haar bij.

Toch zijn er ook enkelen met meer vertrouwen in de mensheid. "Topidee", vindt Hilde. Eén van de voordelen die ze ziet, is dat minder mensen met een verkoudheid zullen blijven werken. 

Ook Christine vindt het belangrijk om niet vanzelf aan te nemen dat iedereen ervan zou profiteren. "Vertrouwen in de mensen is ook een werkstimulans", schrijft ze. "Behandel ze dan niet als kleuters."