Zo wil De Croo Poetin op de knieën krijgen: "Enige manier om dit menselijk lijden te stoppen"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) zegt dat vreedzame middelen de enige manier zijn om Poetin te stoppen.

"De beelden die we de afgelopen twee weken gezien hebben, zijn hartverscheurend. Een bombardement op een kinderziekenhuis, bommen die gedropt worden op mensen die op de vlucht zijn."

"Zelfs een oorlog heeft regels. En Rusland treedt vandaag die regels flagrant met de voeten."

"De moeilijkheid waarmee wij geconfronteerd worden is: hoe te reageren op een agressor zonder zelf bij te dragen tot bijkomend menselijk leed? Hoe te reageren op een agressor die dreigt met nucleaire wapens? Hoe te reageren op een agressor die weinig of geen waarde hecht aan het menselijk leven?"

"De enige manier om dit menselijk lijden te stoppen, is het geweld te stoppen met vreedzame middelen. Tegenover Poetins wapens plaatsen wij economische sancties. Tegenover de agressie plaatsen wij een versterking van onze defensie. Tegenover de blinde haat plaatsen wij koelbloedigheid."

"Het is nu onze plicht om die vreedzame middelen zo meedogenloos mogelijk in te zetten. Zodat het Kremlin maar één kant uit kan: het neerleggen van de wapens, het beëindigen van het bloedvergieten, van deze wrede oorlog tussen twee volkeren die zoveel meer gemeen hebben dan wat hen van elkaar scheidt."

Download nu de gratis app van Redactie24