Zware tegenslag voor Van Quickenborne: Feestdagen in mineur voor hele gezin

door: STS
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld), zijn echtgenote en zijn twee jonge kinderen verblijven opnieuw in een safehouse en de situatie zou nog weken kunnen aanslepen.

"Het is absoluut niet evident. Dit is de tweede keer, maar aan zoiets wen je natuurlijk niet", verklaarde Van Quickenborne aan VTM.

"De eerste keer, in september, had men vrij snel vier verdachten te pakken door een goede politieactie."

"Nu is er een tweede dreiging. Ze is even ernstig, maar ze is minder concreet, waardoor deze situatie wel eens weken zou kunnen duren, zegt men mij."

"Het is heel moeilijk om te dragen voor mijn echtgenote en voor mijn kinderen. Mijn kinderen gaan niet naar school, ze zien geen vriendjes, er zijn geen feestjes."

"Normaal vier je de kerstperiode samen met je familie. Met je broers, met je zussen, met je kleinkinderen... Dat zal er voor ons dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet in zitten. Dus dit is heel zwaar om te dragen, ja."

Drugsmaffia

"De dreiging komt altijd uit dezelfde hoek. Het is de drugsmaffia, die natuurlijk heel sterk wordt opgejaagd. Vandaar dat ze dit soort acties ondernemen. Ik zal niet de laatste minister zijn die dit zal meemaken. Ik denk dat mijn opvolger er ook mee geconfronteerd zal worden."

"Wat me enorm sterkt, is dat wat met ons gebeurt komt doordat we hen zo opjagen, doordat we onze tanden laten zien. En dat gaan we blijven doen."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24