Inspiratie voor de feestdagen: Met deze 3-ingrediëntenhapjes maak je indruk

Eten
Afbeelding bron: pexels

Feesthapjes zijn heerlijk, maar ze zelf maken kan voor heel wat stress zorgen. Er is echter goed nieuws: indrukwekkende hapjes hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met slechts drie ingrediënten kom je al heel ver.

Het geheim van een simpel maar toch lekker feesthapje? Goede combinaties en slimme presentatie. Hier zijn enkele ideetjes.

Bladerdeeghapjes met brie en cranberry

Snij bladerdeeg in vierkantjes, leg er een stukje brie op en een theelepel cranberrycompote. Even de oven in en klaar! Het ziet eruit als een chic borrelhapje, maar voelt bijna als valsspelen.

Dadelbites met roomkaas en walnoot

Snij de dadels open, haal de pit eruit en vul ze met roomkaas. Druk er vervolgens een walnoot in. Ze ogen luxueus en zijn de perfecte combinatie van zoet en zout. Hier vind je duidelijke instructies.

Wraprolletjes met zalm

Besmeer enkele wraps met kruidenroomkaas en beleg ze vervolgens met gerookte zalm. Rol ze strak op en snij ze in schijfjes. Een klassieker, maar dat is met niet voor niets!

Mozarellaprikker met tomaat en basilicum

Rijg een kerstomaatje, een mozarellabolletje en een blaadje basilicum op een prikker. Het is simpel, maar fris en feestelijk. Meer hoeft het soms niet te zijn!

Chocolade-amandelsnacks

Smelt pure chocolade en lepel er rondjes van op bakpapier. Leg er wat amandelen op en een snufje zeezout. Laat het afkoelen en je hebt iets wat erg lijkt op dure chocolaatjes.

Een extra tip

Als je mensen wil imponeren, draait het vaak niet om wát je juist maakt, maar om hoe je het presenteert. Mooie schaaltjes, een houten plank of een doordachte schikking doen wonderen. 

De boodschap is duidelijk: leg jezelf niet te veel druk op en hou het simpel deze kerstperiode. Zelfs de beroemde kok Nigella Lawson raadt het je aan: "Goed eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms geven juist de simpelste gerechten de meeste voldoening", zegt zij.