Het loopt helemaal mis tijdens eerste Radio2-ochtendshow van Peter Van de Veire

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Vorig jaar nam Peter Van de Veire afscheid van MNM, waar hij jarenlang de ochtendshow presenteerde. Maandag is er voor hem een nieuw hoofdstuk begonnen. Elke dag is hij, samen met Kim Van Oncen, te horen in 'Goeiemorgen morgen' op Radio2.

Nog vóór 'Goeiemorgen, morgen' op Radio2 begonnen was, werd het al overladen met kritiek. Het nieuws dat het de regionale ochtendshow vervangen, maakte immers heel wat verontwaardiging los.

Toch proberen Peter Van de Veire en zijn team de regionale touch te behouden, onder andere door telkens op het half uur aan de nationale nieuwsuitzending een blok regionaal nieuws toe te voegen. Dat blijkt geen sinecure te zijn.

Aangezien voor dat blok regionaal nieuws het nationale signaal tijdelijk wordt overgenomen door het regionale nieuws, moet het immers exact de juiste lengte hebben. In dit geval is dat drie minuten.

Al dat meten en passen en overschakelen is een technisch huzarenstukje. Daarom is het geen wonder dat het in de eerste show al eens misliep. Na het nieuws van acht uur was er in de provincie Antwerpen maar liefst dertien seconden pijnlijke stilte te horen. Oefening baart kunst, zeker?