Peter Van de Veire over vertrek Kim Van Oncen: “Het was geen simpele combinatie”

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

Na een dik jaar staat Peter Van de Veire alleen aan het roer van ‘Goeiemorgen Morgen!’, de ochtendshow op Radio2. Onlangs hield co-presentatrice Kim Van Oncen het immers voor bekeken.

Kim trok er zelf de stekker uit nadat ze enkele mooie nieuwe acteeropdrachten aangeboden kreeg. Voor Peter kwam het nieuws niet als een verrassing. “Ze heeft altijd gezegd dat acteren haar grote droom was, dus ik wist dat ze mooie kansen niet zou laten liggen”, vertelt de presentator aan HLN Showbits.

Bovendien was het voor Kim moeilijk om de ochtendshow te combineren met haar gezinsleven. De actrice moest in 2023 enkele weken verstek laten gaan om voor haar vader te zorgen. “Toen besefte ik dat dit geen simpele combinatie voor haar was”, klinkt het uit de mond van Peter.

De presentator wil het misverstand uit de wereld helpen dat Kim door de openbare omroep aan de kant zou zijn gezet. “Ze heeft zelf de stekker eruit getrokken, dit was volledig haar beslissing. We gaan Kim ook niet vervangen, ook niet vanaf september, er komt niemand in de plaats”, besluit Peter.