Rudi Vranckx stellig: “Geef ze allemaal een werkstraf!”

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

De oorlog tussen Israël en Hamas laat niemand onberoerd. Dagelijks worden we tijdens Het Journaal overspoeld met vreselijke beelden uit de Gazastrook. Het conflict leidt ook bij ons tot polarisatie en haatdragende reacties op social media.

Iets waar VRT-journalist Rudi Vranckx, die de oorlog op de voet volgt, zich mateloos aan ergert. Het feit dat mensen online ongestoord anderen de huid volschelden, gaat voor Rudi dan ook te ver. Op radiozender MNM spuwt de verslaggever zijn gal.

“Je mag een mening hebben, maar dat is geen reden om elkaar te gaan beledigen”, vertelt Rudi aan Peter Van de Veire en Kim Van Oncen tijdens ‘Goeiemorgen Morgen!’. “Ik vind het niet kunnen dat je iemand bijvoorbeeld fooraap noemt in je reactie”, gaat het verder.

Rudi vindt dan ook dat er streng zou moeten opgetreden worden bij verbaal geweld. “Geef iedereen die zich daaraan zondigt een werkstraf”, klinkt het resoluut. Een mening die ook Kim Van Oncen toegedaan is. “Helemaal akkoord, want wat je soms leest op Twitter of Facebook, het gaat er ver over!”