VRT heeft besluit genomen over Radio2-programma 'De Inspecteur' na arrestatie Sven Pichal

door: COS
Sven Pichal
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen weekend raakte bekend dat Sven Pichal onmiddellijk ontslag nam bij de VRT. Hij zou zich professioneel laten begeleiden en zich terugtrekken uit het publieke leven.

Sven Pichal werd onderdag opgepakt door de politie in een grootschalig onderzoek naar het bezit en verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik. Op vrijdag werd Sven Pichal overgebracht naar de gevangenis van Turnhout.

Woensdagochtend werd de ex-radiopresentator overgebracht naar de rechtbank van Antwerpen. Daar zal de raadkamer straks beslissen of Sven langer in de cel moet blijven of met voorwaarden wordt vrijgelaten.

In afwachting van het verdict heeft de VRT een moeilijke knoop doorgehakt. Het consumentenprogramma 'De Inspecteur', dat Sven jarenlang presenteerde, zal niet terugkeren. Dat laat de VRT weten aan HLN.

Donderdag zou er een speciale uitzending van 'De Inspecteur' zijn rond de start van het nieuwe schooljaar. Sharon Slegers zal nu een extralange ochtendshow maken van 6.00 tot 10.00 uur. In september wordt 'De Inspecteur' vervangen door 'Radio2 Kick-Start' met Benjamien Schollaert.

Intussen wordt er bij Radio2 aan een nieuw consumentenprogramma gewerkt. Dat zal vanaf oktober tussen 9.00 en 10.00 uur te horen zijn. "Het wordt een programma met opnieuw heel veel bruikbare en concrete tips rond verschillende consumentenzaken", zegt Radio2-nethoofd Rino Ver Eecke aan de krant.