Radio 2-programma 'De Madammen' stopt ermee na 15 jaar

door: BCM
de madammen
Afbeelding bron: VRT

Een van de meest beluisterde radioblokken in België is 'De Madammen' op Radio 2. Met maar liefst 15 seizoenen op de teller komt daar nu een einde aan.

Heel bekend Vlaanderen kwam langs bij 'De Madammen'. De drie vurige vrouwen motiveerden iedereen om elke dag alles uit het leven te halen. Maar nu zit die taak erop voor Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Siska Schoeters.

"Een programma met drie vrouwen waarin alle mogelijke lifestyle-onderwerpen aan bod komen". Zo werd het programma aangekondigd op 14 oktober 2007. Toen nog met Ilse van Hoecke, die later de fakkel doorgaf aan achtereenvolgens Leki, Britt Van Marsenille en Siska Schoeters.

"Het was een voorrecht om daar 15 jaar lang deel van uit te maken van dit succesverhaal en om in dialoog met de luisteraars te kunnen gaan", zegt Cathérine Vandoorne aan VRT NWS. "Als we iets op de radio hadden gezegd dat niet juist was, als we een schoon of lelijk kleedje aanhadden, als we een vrolijke of een mindere dag hadden… dan hoorden we het meteen."

Hoe de nieuwe voormiddag er dit najaar zal uitzien op Radio 2, wordt later nog bekendgemaakt.